søndag den 11. november 2012

Nye fantastiske oplevelser i Grønland.






Weekenden har stået i begivenhedernes og oplevelsernes tegn. Vi blev inviteret ud at sejle lørdag sammen med min kollega Jeppe, hans kone Marianne samt en anden kollega som hedder Maria. Vi tog af sted lørdag morgen med rygsækkene fyldt med madpakker, nybagte pølsehorn, ekstra varmt tøj og fuldopladt kamera. Vi sejlede i ca. halvanden time ind til Qooqqut og gik i land, hvor vi tog en lille vandring og vi oplevede at stedet er fyldt med store sorte bær. I Qooqqut er de begyndt at forberede en restaurant, hvor der skal være mulighed for noget bed and breakfast lignende. Efter vores vandretur var det tid til lidt fiskeri og hold nu op hvor er det let at fange fisk. Jeppe satte fiskesnører på båden med 2-4 kroge og de blev sænket ned i ca. 60 meters dybde, 2-3 ryk i linen og vi kunne trække 4 store torsk op i båden, helt uden madding. Vi sejlede 100 meter videre og gjorde det samme linen ud og der viste sig at være den største rødfisk nogen af os havde set, godt 4 kg vejede den. Fisketuren endte op med at vi havde 8 torsk og 3 rødfisk, mums lige til fryseren. På sejlturen hjem var der begyndt at danne sig mere is i fjorden og det var en meget koncentreret styrmand Jepsen bag roret, men hold fast for en skøn oplevelse den står vi i evig gæld til Jeppe og Marianne for.



 

Dagens begivenheder var ikke slut endnu, vi skulle på Nuuk bryghus for at holde Mortens aften sammen med Annes Chef, Stine, hendes mand Jakob og deres to børn Marius og Alma samt en af Stines veninder fra DK. Det var en rigtig hyggelig aften med andesteg, brunede kartofler, rødkål og alt hvad der hører til andesteg, der blev naturligvis også nydt en moskus øl fra det lokale bryghus.










Søndag var vi alle trætte af den friske luft vi havde fået i hovedet dagen inden, men vi havde aftalt med Mie, Simon og deres to børn Beate og Terkel at vi skulle gå en tur op til cirkussøen. Vejret var dog ikke helt med os, da det havde sneet i løbet af natten, men vi tog af sted og havde godt vejr til en vandretur. Det var en rigtig dejlig tur, hvor vi dog var ved at falde flere gange på grund af det glatte underlag, men oplevelsen var unik og chokoladekiksene som blev indtaget ved den tilfrosne sø gjorde nok også deres til at turen blev endnu bedre. Det er i hvert fald ikke sidste gang vi skal på vandring derop, hvilket skønt område og et super godt selskab.        

Ingen kommentarer:

Send en kommentar