torsdag den 23. januar 2014

Jul, nytår og starten på 2014

December er gået rigtig stærkt, som nu engang december gør. Heldigvis var vi godt forberedte i år, gaverne var sendt til Danmark og de fleste indkøb var veloverstået. Det var egentlig ganske rart at se alle andre stresse rundt for at nå alle juleindkøbene, når nu vi for en gangs skyld selv var tidlig færdig.

De få arbejdsdage gik hurtigt og der blev blæst af til en dejlig laang juleferie, pigerne holdt fri fra deres egen børnehave og var med Anne i Mikisoq de dage hun arbejdede. Det var nu blevet juleaften og pigerne glædede sig rigtig meget, det var vores 2. jul uden resten af familien og vi skulle bare være os 4. Dagen blev indledt med at vi tog ned til Sana sammen med Jacob og Marius for at se Julemanden lande med helikopter, det er meget overvældende at se børnenes ansigtsudtryk når Julemanden træder ud af helikopteren.
Se blot linket fra http://sermitsiaq.ag/endelig-ankom-julemanden







Julen er en smuk tradition og heroppe i Grønland er den endnu smukkere, det fik jeg i sandhed bevist da Jacob og jeg tog til den grønlandske julegudstjeneste, aldrig har jeg set så mange mennesker til en julegudstjeneste og alle havdet givet sig selv ro og tid til at være med til denne smukke gudstjeneste, flere af de deltagende græd af glæde fordi det var så smukt.
Til juletraditionen hører der også god mad og hos vores lille familie får vi and med brunede kartofler, rødkål, alm. kartofler og naturligvis en god sauce. Det var en rigtig hyggelig aften, hvor vi alle hyggede os og da vi skulle danse omkring juletræet, kunne vi ikke nå hinanden og måtte snyde lidt. Men inden den gode mad og dansen omkring træet skete der noget underligt... Det ringede på døren og pigerne åbnede og der stod han, selveste Julemanden, han havde gaverne med til pigerne og sagde at han havde hørt at Estermaries øre ikke altid var så gode og at hun skulle love ham at de virkede i 2014 ellers fik hun ikke gaven og Almasofies temperament nogle gange løb af med hende det skulle hun blive bedre til at styre i det nye år for ellers fik hun heller ikke en gave. Begge piger lovede det og var noget forbavsede over at julemanden pludselig kom hjem til os.














Juleferien var lang og for at der skulle ske en lille smule var vi inviteret til en julefrokost med Mikisoq-børnene og deres forældre nede i Illorput (et forsamlingshus), hvor alle børn legede rigtig godt med hinanden uden at der var nogen som blev holdt udenfor og alle de voksne kunne derfor rigtig hyggesnakke med hinanden.
Vi tog på USK, Ukaliusaq atuarfik, for at brænde lidt mere af julemaden af sammen med pigerne, et par nede fra Mikisoq og deres børn og Sander fra Umiaq kom også med sine forældre og sin storebror. Rigtig hyggelig dag, hvor børnene igen legede rigtig godt sammen og havde stor glæde af hinanden og de voksne.





Nytårsaften skulle vi fejre hjemme hos os i år, sammen med Jeppe og Marianne, Christina, Nikolaj, Aia og Theo. Det var en festlig aften, hvor der blev serveret stenbiderrogn, lyngrøget laks, rensdyrkølle med rodfrugter og whiskysauce og is til dessert. Efter maden blev der snakket ved bordet og pludselig var der Lucia-optog igennem stuen og børnene lavede underholdningDen hjemmelavede sortebærsnaps blev også indviet og der blev også nippet til snapsen med grønlandskpost. Det bragede med fyrværkeri kl. 20:00 og kl. 21:00 og igen kl. 24:00.














 Vi har de flotteste aftener med nordlys og ellers bare flotte farvenuancer på aftenhimlen...







Vi mener nu at pigerne er ved at være så store at de godt selv kan finde ud af at falde i søvn, men måske er vi gået lidt for tidlige i gang for en aften hvor de skulle sove kom begge to stor-tudende op... de havde slået hovederne sammen fordi de legede lidt for vildt i sengen og så måtte de sårede krigere jo falde i søvn med klude på panden.. men de faldt rigtig hurtigt i søvn herefter.



I dag er det Almasofies fødselsdag hurra hurra hurraa... det er  d. 16. jan og Almasofie bliver 4 år sikke tiden går det er ikke til at forstå at det er 4 år siden vi kørte som om vi havde stjålet bil og benzin, gennem Harken over spærreflader med 120 km/t trods det at der var isvinter i DK... 




Og apropos at tiden går så hurtigt og børnene bliver store, så er den store dag ved at oprinde for Estermarie, dagen hvor hun skal starte i skole. Vi var i går d. 22. jan nede for at hun kunne blive skrevet op til at komme i skole og sikke stolt hun var da vi var dernede. Hun talte med et par søde lærer fra Hans Lynge skolen og de talte udelukkende grønlandsk til hende og roste hende rigtig meget for hendes flotte sprog... Endnu mere stolte forældre :) og hun var rigtig stolt af hendes badge som hun fik, alle i byen skulle se at hun skulle i 1. klasse i August 2014. Super dejlig oplevelse og sikke en god tradition man har lavet her omkring det at starte i skole.
Her siger Estermarie lige ja med øjnene :)





En meget stolt pige skriver selv under med sit eget navn

Tiden flyver afsted her, januar er ved at være slut og snart er det februar. Vi får besøg af Annes mor, søster og faster i marts og det ser vi meget frem til, da det er vores første besøg heroppe siden August 2012. Pigerne glæder sig rigtig meget og de spørger hver dag, hvornår kommer bedste og moster Signe og nu skal vi kun sove 48 gange mere så skal vi hente dem i lufthavnen. :)